Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick Meikle, Golden Bay

"Goede kleuring Nieuw-Zeelandse appelen dit seizoen"

De eerste volumes Cox appelen van de Nieuw-Zeelandse teler/exporteur Golden Bay zijn in het Verenigd Koninkrijk aangekomen. Op basis van de oogstramingen uit januari leek Nieuw-Zeeland zich dit jaar op te maken voor een recordoogst. Het ziet er echter naar uit dat de uiteindelijke productie lager uitvalt. "We hebben vrijwel al onze Gala appelen verpakt en ik denk dat we zo'n 5% tot 10% onder de eerste raming zitten."

"De kleuring van de appelen is dit jaar erg goed in Nieuw-Zeeland," vertelt Patrick Meikle, van Golden Bay. "Alle rassen zijn van goede kwaliteit met een prima brix. Dit is niet alleen aan het goede weer en de gunstige groeiomstandigheden te danken maar ook aan een aantal nieuwe technieken die wij in onze boomgaarden hebben toegepast en die zorgen voor een goede smaakontwikkeling."



Hoewel sommige delen van Nieuw-Zeeland te maken hebben gehad met zware neerslag en overstromingen als gevolg van de tropische storm Debbie, heeft de appeloogst geen schade geleden. Het enige probleem was dat de pluk een aantal dagen onderbroken moest worden."

Onderscheid
Patrick is vrij optimistisch over de markt. "De vooruitzichten voor Royal Gala zijn goed. Het is nog te vroeg om iets over de andere rassen te zeggen maar de eerste signalen zijn prima." Er zijn nog meer landen op het zuidelijk halfrond die hun appelen momenteel vermarkten. Volgens Patrick staat Nieuw-Zeeland echter bekend om zijn kwaliteitsappelen waardoor het land zich onderscheidt van zijn concurrenten. Al het fruit wordt volgens programma's geĆ«xporteerd en de appelen Golden Bay worden rechtstreeks aan de retail geleverd." 

Hoewel de wisselkoers tussen het pond en de Nieuw-Zeelandse dollar momenteel iets gunstiger is, is hij nog altijd 20% lager dan vorig jaar wat hogere prijzen tot gevolg heeft. Op het hele zuidelijke halfrond kampen producenten echter met dit zelfde probleem.

Voor meer informatie:
Patrick Meikle
Golden Bay Fruit
patrick@goldenbayfruit.com

Publicatiedatum: