Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flink meer Spaanse Verna citroenen

De productie van de Spaanse Verna citroenen is in vergelijking met vorig jaar aanzienlijk toegenomen. Het totale volume zal naar verwachting van 193.680 ton in 2016 naar 300.000 in 2017 stijgen (+55%). De belangrijkste oorzaken hiervan zijn de impact van de regen deze winter en de inwerkingtreding van meerdere nieuwe plantages. De Verna citroenoogst zal in april van start gaan en de Spaanse citroenoogst zal ten minste tot eind juli duren en mogelijk zelfs tot augustus. 

De Spaanse Verna citroenen zullen echter niet de enige citroenen op de Europese markt zijn. ArgentiniĆ« en Zuid-Afrika hebben ook een citroenproductie in 2017 verhoogd. Dit resulteert in een groter aanbod en meer druk op de Europese markt. Dit zal vooral in juni het geval zijn, omdat de oogst op dat moment in de twee landen in volle gang is. De komende maanden zal er waarschijnlijk veel concurrentie zijn. Dit jaar zal heel anders zijn dan vorig jaar, toen de oogst in Spanje erg laag was en er weinig citroenen vanuit het zuidelijk halfrond kwamen. 

Met deze productievoorspellingen en de onzekerheid over de ontwikkeling van deze oogst worden verkoopactiviteiten beperkt. De activiteiten zullen alleen van start gaan als de oogst begint, afhankelijk van de ontwikkelingen. In de context om weer terug te gaan naar de normale situatie, zal de verkoop bepaald worden door de commerciĆ«le kwaliteit. Batches met een groot aandeel grote citroenen zullen niet aantrekkelijk zijn voor de verse markt en de bewerkingsindustrie. 

AILIMPO verwacht dat de positie van Spanje door de citroenoogst op de EU markt versterkt wordt. Spanje onderscheidt zich van de anderen door de goede service. Ook is de citroen vers en kan het product binnen 72 uur na de oogst in de winkel liggen. Daarnaast onderscheiden de telers zich door hun certificering onder de GlobalGAP en GRASP protocollen. 

Publicatiedatum: