Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote tekorten mango

Tholen – "Er is een goede vraag naar alle maten mango's en de prijzen liggen hoog. De aanvoer daarentegen is klein op het moment. Met betrekking tot mango's, was het weken rustig bij ons. Deze week komen er twee container voor ons binnen. Hierin zitten de variëteiten Palmer en Tommy uit Brazilië. Deze containers waren enkele weken geleden al uitverkocht. Als je nu mango's hebt, zijn ze binnen mum van tijd weg. Een kind kan de was doen."



Hij vervolgt: "De prijzen lagen al langer hoog, ook toen er nog grotere volumes waren. Ondertussen is Peru zo goed als afgelopen. Er is natuurlijk veel regen geweest, waardoor er minder werd verstuurd. In Brazilië neemt het binnenland zelf veel af. De prijzen in het binnenland zijn daar hoog, dus er wordt minder geëxporteerd. Ze verwachten daar namelijk veel geld als ze exporteren. Zelf hebben wij besloten om niet te importeren vanwege deze reden, omdat de markt altijd onzeker is. Ivoorkust komt pas later. De Kent mango's mogen pas vanaf half april worden verscheept."

Naar Pasen toe stijgt de vraag naar mango's. "Ik verwacht niet dat de prijzen nog verder gaan stijgen. Na dit feest zakken de prijzen meestal, maar mogelijk blijven ze dit jaar stabiel. De volumes Kent uit Ivoorkust worden nu verscheept en komen anderhalve week later aan in Europa. Het volume zal in het begin nog steeds niet groot zijn, dus begin mei komen er waarschijnlijk pas grotere aantallen hierheen. Wat er gaat gebeuren als Ivoorkust op de markt is, is nog onzeker. Ik denk dat de Palmers uit Brazilië hier het meeste last van gaan ondervinden, omdat Kent tot op heden nog steeds de voorkeur van de markt heeft."

Voor meer informatie:
Sjoerd Meijer
FruitMarket Agribusiness BV
Lichtenauerlaan 102-120
3062ME Rotterdam, NL
T: +31 10 340-0125
www.fruitmarket.nl