Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Carlos Cumbreras, Grufesa

Overaanbod Spaanse aardbeien komt niet door producenten andere landen

In Huelva is het aardbeienseizoen beter van start gegaan dan in het seizoen 2015-2016 met hoge kwaliteit en goede prijzen. De volumes zijn kleiner als gevolg van kou en regen. Vanaf april zijn de marktomstandigheden steeds moeilijker geworden omdat de hogere temperaturen zorgen voor een grotere productiviteit. 



Hoewel Spanje de Europese markt op dit moment domineert, groeien de volumes in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië. Carlos Cumbreras, directeur van Grufesa, verwacht echter niet dat het Spaanse overaanbod in deze fase van het seizoen zal botsen met de productie uit overige teeltgebieden. "Dit is een probleem dat de sector in Huelva moet aanpakken door de teelt beter te reguleren en rassen te spreiden."

"Momenteel is onze grootste uitdaging het beantwoorden aan de kwaliteitseisen van onze klanten. We zijn ook afhankelijk van externe factoren zoals het tijdstip waarop het seizoen in andere Europese landen aanvangt, zoals Duitsland, dat een belangrijke markt voor ons is," legt Cumbreras uit.

Carlos Cumbreras, directeur Grufesa.

De volumes van het ras San Andreas zijn al vermarkt en het seizoen van Primoris is momenteel in volle gang. Het aandeel Primoris bedraagt 50% in de totale productie van de coöperatie. De rassen Rociera, Rábida en Fortuna maken de lijst compleet. 

"85% van de aardbeien die we verkopen, komen voort uit een autochtoon programma. Rociera is het laatste ras dat wij geïntroduceerd hebben. Wij denken dat dit ras kan concurreren met de meeste andere rassen op het gebied van uniformiteit en schapleven. We zijn eveneens van mening dat het onze Primorisproductie uitstekend aanvult, zodat we een product kunnen leveren dat beantwoordt aan de eisen van alle markten."


Mr Blue blauwebessenseizoen is begonnen
"Twee weken geleden hebben we onze eerste blauwe bessen geëxporteerd. We beschikken op dit moment over een areaal van 30 hectare, die allemaal aan dezelfde kwaliteitsprotocollen voldoen als onze aardbeien. Dit draagt bij aan de waardering van ons Mr Blue merk. Het is van belang een goed product te hebben dat een goede uitstraling heeft," meent Cumbreras. 

De blauwe bessen zullen nog tot het einde van juni vermarkt worden via dezelfde verkoopkanalen als de aardbeien, waarvan 90% voor de exportmarkt bestemd is. 


Voor meer informatie:
Carlos Cumbreras
Grufesa
T: +34 959 372335
T: +34 959 372346
info@grufesa.com
sales@grufesa.com
www.grufesa.com

Publicatiedatum: