Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van der Kooij, Joko Impex:

"Kookprogramma's stimuleren afzet kokosnoten"

Tholen - De import van kokosnoten is bij Joko Impex momenteel beperkt tot aanvoer vanuit Ivoorkust. "Sri Lanka heeft een dermate hoge exporttaks dat de prijs te hoog is voor de Europese markt. Wij zijn volop bezig met andere oorsprongslanden, maar tot op heden niet geslaagd om daar de juiste kwaliteit te vinden", vertelt Hans van der Kooij.



"Vanuit Ivoorkust krijgen we wekelijkse aankomsten, waaronder ook een deel bio-kokosnoten. De grootste aantallen komen in de maat 50 en de markt neemt deze volumes heel goed op. Dikkere maten zijn moeilijk te krijgen en daar overtreft de vraag ruim het aanbod."



Dit resulteert in een prijsniveau voor maat 50 tussen de 12 en 12,50 euro en voor de dikkere maten tussen de 13,50 en 14,50 euro. "De vraag komt momenteel uit heel Europa, waarbij de komende maanden Italiƫ en Spanje traditiegetrouw voor een toename in de vraag zullen zorgen. Nu wij niet meer via Nederland naar Rusland kunnen exporteren, versturen wij nu ook rechtstreeks, via klanten, van Ivoorkust naar Rusland", vertelt Hans.



Hij ziet een toenemende vraag naar kokosnoten. "Hoewel Kerst een grotere invloed heeft op de vraag dan Pasen, zien we nu ook bij diverse supermarkten interesse voor acties. In het algemeen merken wij verdere stijging van de populariteit van kokosnoten door de verschillende kookprogramma's waarin kokosnoten worden aanbevolen."

Voor meer informatie:
Joko Impex
Hans van der Kooij
Schiehaven 13 E
3024 EC Rotterdam
Tel. 010 476 11 66
hans@joko.nl
www.jokofruit.nl