Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mobiele hoevewinkel gaat binnenkort van start

"Hardfruit voor thuisverkoop, tuincentra en andere kanalen"

Tholen - Al jarenlang telen Koen en Martine appelen en peren bij Fruitbedrijf Bruneel-Cox. Naast het hardfruitareaal van 15 hectare in Rijkevorsel hebben ze ook 25 hectare in Pepingen. Het fruit wordt afgezet aan tuincentra en verschillende andere kanalen in heel Belgiƫ", vertelt Koen. "Daarnaast verkopen we een deel via thuisverkoop. Bij de afzet van onze producten werken we al jaren samen met Van Elven Agra. Zij nemen ons product mee naar hun klanten en andersom bieden wij hun producten aan. Ook op het gebied van transport kunnen we zo zaken combineren."


Martine en Koen bij de Jonagold.

Twee vestigingen
"In Rijkevorsel hebben we ook nog een veehouderij met varkens. Dit hebben we gedaan om het risico te spreiden. Pepingen was vorig jaar namelijk erg geraakt door de hagel. Zulke dingen gebeuren natuurlijk, maar het is fijn om dan ergens op terug te vallen. We hebben ook bewust gekozen om een ander bedrijf te kopen dat ver bij onze eerste vestiging vandaan ligt. Pepingen is zo'n 120 kilometer rijden."



Ook eigen sap

Versheid is een belangrijke pijler voor Bruneel-Cox. "Elke twee weken openen we de ULO-cellen en we houden de afstand naar de consument kort. We bieden Jonagold, Elstar, Jonagored, Breaburn, Golden en Pinova. Pinova is fel verminderd in areaal omdat het enkel in de thuisverkoop wordt verkocht en in de handel niet zo in trek is. Van de oogst gaat er ook altijd een deel via Hoogstraten naar de verwerking. Rebut-fruit noemen we dat hier. Daarnaast wordt sap gemaakt in een persmobiel. We bieden daarvan ons eigen sap in pakken van vijf liter."



Mobiele hoevewinkel
"Samen met Van Elven Agra uit Veerle-Laakdal ontwierpen we zo'n twee jaar geleden een mobiele hoevewinkel. "Het idee komt van Nele Van Elven en wij hebben ook meegeholpen in de eindfase. De hoevewinkel 2.0 in de basis vergelijkbaar met het 'stalletje aan de weg', maar heel modern en vernieuwend. Een groot voordeel is dat de mobiele container op eender welke plaats neergezet kan worden. Daarnaast is de shop altijd open. Er komt geen bediening aan te pas, mensen kunnen de producten zelf pakken en zelf afrekenen. In het scherm kunnen ze invullen wat ze gekocht hebben. Kasgeld is er niet, men kan alleen betalen met de pas. Diefstal is natuurlijk nog altijd mogelijk, maar ook daar is aan gedacht. Alle klanten worden gefilmd en het is ook zichtbaar of ze betalen. Het zou dus niet slim zijn om 'zo maar' een zak appelen mee te nemen. De camera's zijn trouwens zichtbaar voor iedereen, mensen zien zichzelf ook in het scherm."



Verwacht wordt dat de mobiele hoevewinkel binnenkort van start gaat, na goedkeuring van de gemeente. Het project wordt deels gesubsidieerd door de provincie Antwerpen. In de winkel worden de producten verkocht van de twee bedrijven, eventueel aangevuld met het aanbod van producenten uit de buurt.


Samen met Nele bij de mobiele hoevewinkel.

Voor meer informatie:
Fruitbedrijf Bruneel - Cox
Koen & Martine
Brandakkers 4
2310 Rijkevorsel
T 03 314 33 99
F 03 314 85 46
info@bruneel-cox.be
www.bruneel-cox.be