Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spaanse perziken en nectarines bij Van Dijk Foods Belgium

"Grote volumes steenfruit van goede kwaliteit verwacht dit seizoen"

Tholen - De Spaanse steenfruitoogst is van start gegaan en volgende week maandag zullen de eerste volumes beschikbaar zijn bij Van Dijk Foods Belgium. "We krijgen dit weekend verschillende pallets perziken en nectarines uit Huelva binnen. Ze worden daar geteeld onder plastic. Het seizoen start dik een week later dan vorig jaar, maar de verwachtingen zijn zeer positief", vertelt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods Belgium.



Goede kwaliteit
Hij vervolgt: "Het mooie is dat het bloeiseizoen beter is verlopen. De bomen hebben deze winter voldoende rust gehad en daardoor zal de kwaliteit van het fruit beter zijn. Vorig jaar hadden ze daar hun bedenkingen nog over, aangezien het toen niet 'echt' winter was geweest in Spanje. Nu verwacht men het hele seizoen een goede kwaliteit. Ook de brix ligt al hoog voor het begin van het seizoen. Bij de perziken is dat 9 op dit moment." De perziken en nectarines zijn groot. "De producenten weten dat dik fruit in het begin van het seizoen zeer in trek is. Ze hebben selectief gedund, zodat er per boom minder fruit hangt. Het zal gaan om zo'n 35 kilo per boom. Hierdoor liggen de prijzen ook op een hoog niveau. Sowieso de eerste week zullen de prijzen tussen de 5,50 en 6 euro per kilo liggen."



"De weersomstandigheden tijdens het bloeiseizoen waren goed en over het hele seizoen worden grote volumes verwacht. Het is nog vroeg om alles te voorspellen natuurlijk. Deze week heeft de streek Valeria last gehad van hagel, maar dat is de regio voor de latere rassen. In Huelva is het prima weer momenteel, dus voorlopig zijn de berichten goed."

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods Belgium
henk@vdfb.be
www.vandijkfoods.be