Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse aubergineprijzen instabiel door kou, vorst en neerslag

Het Italiaanse volume aan aubergines is zwaar verminderd door nadelige weersomstandigheden, zoals de kou, vorst en zware neerslag van december en januari. "Dit is de reden waarom de prijzen sinds het begin van dit seizoen zoveel schommelen. Vorige maand stond een kilo aubergines nog op €2,80, terwijl de prijs nu neerkomt op €1," zegt Paolo Ficili van Azienda Donnalucata.



Hoewel het nog wat vroeg is om een goede prognose van het totale volume van dit seizoen te geven, zal het volgens Ficili minder dan vorig jaar zijn. "Vorig jaar hadden we een volume van 300 ton aan aubergines. Dit jaar verwachten we minder."

De aubergines zullen worden geëxporteerd naar Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, terwijl een klein deel in Italië blijft. "De aubergine is een product dat typerend is voor Sicilië. Ondanks dat er ook aubergines worden geproduceerd in andere landen, ondervinden we geen enkele directe concurrentie," legt Ficili tot slot uit.

Voor meer informatie:

Paolo Ficili
Azienda Donnalucata
Tel.: +39 3349820324
info@donnalucata.farm
www.donnalucata.farm 
Publicatiedatum: