Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
SRCC, Zuid-Afrika

"Extra lijnen zorgen voor grotere flexibiliteit"

De Sundays River Citrus Company heeft zijn verpakkingscapaciteit aanzienlijk vergroot. In 2016 nam het bedrijf het Inggweba pakstation in Kirkwoord in gebruik en installeerde er een lijn met een capaciteit van 1,5 miljoen dozen per jaar. Een tweede lijn met een zelfde capaciteit staat voor het seizoen 2018 gepland. 

Klik hier voor een grotere afbeelding


Klik hier voor een grotere afbeelding

"Hoewel het onze doelstelling is om in de toekomst 12 miljoen of meer dozen te kunnen verwerken, bieden de extra lijnen ook meer flexibiliteit," legt directeur Hannes de Waal uit.



SRCC werkt al geruime tijd met de categorie 'eetbare schil en vrij van chemicaliĆ«n'. Het uitbreiden van het aanbod citroenen en sinaasappelen met deze productcategorie heeft goed uitgepakt voor SRCC en zijn klanten in de retail en groothandel. De groeivooruitzichten zijn goed. De extra capaciteit maakt het mogelijk meer capaciteit vrij te maken op deze gespecialiseerde lijnen. 



"Eetbare schil betekent dat het fruit conventioneel geteeld is en in ons geval dat er gebruik gemaakt is van het Integrated Pest Management Program waarbij sprays en meststoffen worden toegepast. We zijn milieubewust en gebruiken geen chemicaliĆ«n in ons pakstation. Alleen ontsmettingsmiddelen die geen residuen achterlaten en over het algemeen als veilig worden beschouwd, worden gebruikt in het pakstation. We gebruiken uitsluitend was met Carnauba (geen Shellec) tegen vochtverlies en ons fruit bevat geen residuen van fungiciden. Retailers controleren het fruit volgens de protocollen. Daarnaast testen zij ook op residuen van voor de oogst, iets waarbij wij in onze planning ook rekening mee moeten houden."



We hebben het hier niet over biologisch fruit dat volgens strenge biologische standaarden wordt geteeld, wat inhoudt dat er uitsluitend met biologische middelen mag worden gewerkt. 



Voor meer informatie over het productaanbod met eetbare schil kan contact worden opgenomen met SRCC- marketingmanager Europa: Kevin Terblanche, kterblanche@srcc.co.za

Hannes de Waal
Sundays River Citrus Company (Pty) Ltd
Tel: +27 42 233 0320
www.srcc.co.za

Publicatiedatum: