Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
2.900 hectare in handen van Spaanse telers

Driekwart amandelteelt Alqueva-gebied in Spanje

Een groot deel van het Alqueva-gebied, rond de 34.000 hectare, wordt gebuikt voor de productie van olijfolie. 46% daarvan is in handen van Spaanse telers. De amandelteelt in dit gebied is wat bescheidener: 2.900 hectare waarvan 76% voor de rekening van de Spanjaarden. In totaal wordt 18.000 hectare gebruikt door Portugals oosterburen. De verwachting is dat het aantal hectare amandelteelt in 2018 wordt verdubbeld.

Terwijl de Spanjaarden zich vroeger in Portugal vestigden omdat de grondprijzen goedkoper waren dan in Spanje, is dat nu niet meer het geval. De prijs voor een hectare grond in Alentejo kan tot €20.000 oplopen, een prijs die ongeveer identiek is aan de vraagprijs in Lérida (Catalonië).

De Spanjaarden komen hoofdzakelijk naar Alentejo omdat het aantal zonuren hoger ligt dan in eigen land. Daarnaast liggen de salarissen van de werknemers lager en hebben ze in Alentejo nog altijd grote percelen grond beschikbaar, een goed dat steeds schaarser wordt.
Publicatiedatum: