Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje oogst dit seizoen dubbel zoveel Verna citroenen

Het seizoen voor Primofiori citroenen loopt ten einde, waarna het Verna seizoen zal aanvangen. Dit jaar zal het productievolume Verna citroenen verdubbelen ten opzichte van vorig seizoen."We verwachten onze eerste volumes Verna citroenen eind april te vermarkten. Rond die tijd is de kwaliteit van het fruit optimaal," legt Enrique Fuentes uit. "Dit seizoen zullen we het dubbele oogsten van vorig jaar toen 40% van onze productie verloren ging en we ons seizoen voortijdig moesten beƫindigen. Dit jaar hopen we het seizoen pas eind juni af te sluiten."



Ondanks de slechte weersomstandigheden waar citrustelers in Murcia dit jaar mee te maken hadden, zal de kwaliteit van Verna-citroenen naar verwachting goed zijn. "Doordat de bomen veel vruchten dragen, zal de schil dunner zijn dan gebruikelijk. De overvloedige neerslag zal resulteren in kalibers die goed te verhandelen zijn," aldus Fuentes.

"Onze vooruitzichten voor dit seizoen zijn goed, hoewel de prijzen het niveau van vorig jaar waarschijnlijk niet zullen halen. Tot dusver hebben we dit seizoen eerlijke prijzen voor onze telers kunnen realiseren."

Volgens de exporteur groeit de vraag naar citroenen langzaam maar constant. "De laatste tien jaar is de export van Spaanse citroenen naar derde landen aanzienlijk gegroeid. Gezien de stijging van de wereldwijde vraag zullen de gevolgen voor de prijzen kleiner zijn zolang de productie groeit. Jaarlijks wordt het citroenenareaal groter. Veel producerende landen ondervinden de laatste jaren hinder van meteorologische problemen, waardoor het volledige potentieel van de citroenenproductie deels onbenut is gebleven."

Goede tijden voor Spaanse citroenen
Momenteel wordt op het zuidelijk halfrond een begin gemaakt met de export van hele kleine volumes. Turkije heeft een beperkte aanvoer die bestemd is voor de binnenlandse markt en buurlanden. De Verenigde Staten hebben op dit moment geen late citroenrassen en beleveren naast de binnenlandse markt ook traditionele afzetmarkten zoals Canada, Japan en China. 



"We hebben de laatste weken veel orders uit het buitenland binnen gekregen en het is dan ook jammer dat onze Primofiori citroenen niet aan de juiste kwaliteitseisen voldoen om naar verre bestemmingen geƫxporteerd te worden.

Nieuwe rassen geven citroenenafzet een impuls
Het in Murcia gevestigde bedrijf zet in op nieuwe rassen om het exportseizoen voor Spaanse citroenen te verlengen en om zijn klanten een constante kwaliteit te kunnen garanderen. "We hopen binnen twee seizoenen de eerste volumes te kunnen plukken," vertelt Enrique Fuentes. "Op dit moment laten de rassen die we testen veelbelovende resultaten zien met fruit van hoge kwaliteit en goede bewaareigenschappen."

Voor meer informatie:
Enrique Fuentes
Hijos de Alberto del Cerro
C/ Mayor, 372.
30139 El Raal, Murcia. Spain
T: +34 968600162
M: +34 672162003
enrique@albertodelcerro.com
www.albertodelcerro.com


Publicatiedatum: