Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi Nord gaat warmte/koude-systemen op propaan toepassen

In samenwerking met supermarktketen Aldi Nord heeft Viessmann een propaan gebaseerd energiesysteem – genaamd ESyCool green – ontwikkeld dat tien supermarkten moet gaan verwarmen en koelen. Het systeem is gelanceerd op de retailbeurs EuroShop 2017, die onlangs plaatsvond. 'ESyCool green' is een efficiënt energiesysteem dat de energiestromen in een supermarkt controleert en optimaliseert. 'ESyCool green' werkt op basis van warmtepompen in combinatie met koelmeubels, koelcellen, een geïntegreerde ijs-energieopslageenheid en een fotovoltaïsche systeem.

Aanzienlijke energiebesparing
Viessmann heeft in 2015 voor het eerst een systeem op basis van het natuurlijke koudemiddel propaan geleverd in een Aldi Nord-winkel. Gedurende een 12 maanden durende testperiode werd de werking, veiligheid en energie-efficiëntie van de installatie gemonitord. Nadat daarbij een aanzienlijke energiebesparing werd vastgesteld, heeft het bedrijf eind 2016 en begin 2017 twee nieuw gebouwde Aldi Nord-winkels in Schleswig-Holstein voorzien van het ESyCool-systeem.

Natuurlijke koudemiddelen

Christian Fleck, managing director van Aldi's regionale dochteronderneming in Scharbeutz: "Een deel van ons moderniseringsproces bestaat uit het meer energie-efficiënt en duurzaam maken van onze winkels. Om dit te doen, maken we meer gebruik van milieuvriendelijke en natuurlijke koudemiddelen. We willen het aandeel van energie die wordt opgewekt door middel van fotovoltaïsche panelen en koud/warm-powerpacks aanzienlijk vergroten."

Verlaging van levenscycluskosten

Aldi Nord investeert aanzienlijk in efficiënte koeling en verwarming met behulp van warmtepompen. Op basis van de resultaten tot nu toe zullen nog eens tien Aldi Nord-winkels worden uitgerust met het koud/warm-luchtsysteem EsyCool green. Voor een supermarktexploitant betekent dit een energiebesparing van ongeveer 15 procent en een aanzienlijke verlaging van de levenscycluskosten, dit in vergelijking met conventionele koelsystemen.

Bron: Koudeenluchtbehandeling.nl
Publicatiedatum: