Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van der Meulen, Rida Trade:

"Vraag naar gember in Europa neemt jaarlijks toe"



Tholen - Het Chinese gemberseizoen is bij Rida Trade in volle gang. "Er is een goede aanvoer en de prijzen zijn redelijk stabiel. Naarmate de zomer dichterbij komt, neemt de afzet traditiegetrouw iets af, waardoor er naar verwachting wat meer prijsdruk zal ontstaan. In China blijft de prijs desondanks vrij hoog", vertelt Hans van der Meulen van Rida Trade uit Poeldijk.


Chinese en Thaise gember

De afzet van gember in Europa stijgt jaarlijks, zo ook bij Rida Trade, dat zelf gember teelt in het Chinese Shandong. "We verwachten dit jaar rond de 500 containers gember te importeren", vertelt Hans. "De kwaliteit van de gember is dit jaar erg goed. We hebben ook biogember in het assortiment en voeren aanvullend aan het Chinese assortiment ook Thaise gember. Dit product kenmerkt zich door iets kleinere tenen en een wat glimmender uiterlijk. De prijs is in lijn met de Chinese. De afzet van de 5 kilo-verpakkingen lopen als een speer. Daar zijn we sterk in en doen we veel in."



Rida Trade maakt het Chinese seizoen momenteel compleet met de aanvoer van nieuwe oogst oranje- en paarsvlezige zoete aardappelen.



Daarnaast arriveren binnenkort weer Nashi-peren in het distributiecentrum in Poeldijk en heeft het bedrijf constante aanvoer van Shimeji en Eryngii-paddenstoelen. "We kijken tevreden terug op het eerste kwartaal. De vraag is erg goed geweest", besluit Hans.


Voor meer informatie:
Hans van der Meulen
Rida Trade
ABC Westland 668,
2685 DH Poeldijk
Tel: +31 174 700 205
hans@ridatrade.nl
www.ridatrade.nl


hans@ridatrade.nl