Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Leon van den Hombergh, Frankort & Koning:

"Papaya maakt zelfde ontwikkeling als avocado en mango door"

Tholen - De afzet van papaya's neemt halsoverkop toe. "In zuidelijke landen, maar ook op de etnische markt, was de papaja altijd al een geliefde exoot, maar nu wint het product in alle Europese landen aan populariteit. Met name de Famosa-variƫteit is erg populair", vertelt commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning. "Steeds meer producenten planten wereldwijd papaya's aan. Het grotere aanbod en de toenemende professionalisering van de teelt maken lagere winkelprijzen mogelijk waardoor de papaya voor een veel bredere doelgroep bereikbaar wordt."



"Daarmee maakt de papaya een zelfde ontwikkeling als avocado's en mango's door. Was het vroeger een typische exoot voor de feestdagen, nu nemen consumenten de papaya jaarrond mee. Retailers voeren steeds meer acties met papaya's en ook de unieke gezondheidseigenschappen zorgen voor een verkoopimpuls. De papaya blijft een gevoelig product, maar de professionalisering in de keten zorgt ook voor een betere houdbaarheid en de consument weet inmiddels steeds beter wat hij allemaal met de papaya kan. Daarbij is de jaarrond beschikbaarheid natuurlijk een pre."


Papaya met papaya-ijs

De importeur laat de papaja's per zeecontainer naar Europa exporteren. Direct na de oogst worden ze in Braziliƫ klaargemaakt voor de export en gaan ze met de snelle 'meloenenboten', vanuit PECEM naar Rotterdam. "We krijgen wekelijks papaja's binnen van een constante kwaliteit. De consument heeft echt wat om mee naar huis te nemen en voor de huidige prijs van 2 euro per kilo hoeft hij hem ook niet te laten liggen."



Voor meer informatie:
Leon van den Hombergh
Frankort&Koning
Tel: 077-3897202
l.vdhombergh@frankort.nl
www.frankort.nl