Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije: Nieuwe groenten en fruit verwerkingsfabriek

In het Bulgaarse dorpje Dagonovo zal een faciliteit gebouwd worden voor de bewerking van biologische groenten en fruit. Het project wordt ontwikkeld door het Bio Organic Bulgaria uit Sofia. Zij zullen €2,8 miljoen in het nieuwe bedrijf investeren. Er zullen vooral diepvries en gedroogde producten worden geproduceerd. 

Eind september of begin oktober zal het complex klaar zijn. De verwachte productie van de diepvriesproducten is 5 ton. Het terrein is 2.270 vierkante meter groot. Hierop zullen ook een klein kantoor en gezondheidscentrum komen te staan. Stoichkov: "Mijn oorspronkelijke plan was om een centrum voor een gezonde levensstijl aan te bieden. Mensen moeten meer groenten en fruit eten."

Bio Organic Bulgaria koos voor Dagonovo vanwege de gunstige locatie. Stoichkov: "Het dorpje ligt aan de hoofdweg naar de stad Sofia. 100 kilometer verder bevinden zich dorpjes in de regio's Plodovitovo en Sandanski. In deze regio's is de landbouw erg in ontwikkeling." Het bedrijf wil uit Plodovitovo en Sandanski de onbewerkte producten halen. Als noodoplossing kan de firma groenten en fruit uit Griekenland importeren. Ook kunnen ze producten van lokale telers kopen, zolang de producten voldoen.

Bron: capital.bg
Publicatiedatum: