Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
avocado en macadamia

Kenia investeert ruim 600 miljoen in AGF-teelt en export

De Keniaanse organisatie Sasini Group heeft in maart aangekondigd dat ze van plan zijn om ruim 600 miljoen euro te investeren in nieuwe projecten. Het zal gaan om investeringen bij verschillende bedrijven. Voorzitter Naushad Merali geeft aan dat het geld ingezet wordt voor de export van avocado's, subsectoren van de macadamianoot en verschillende andere zaken.

Het bedrijf heeft in december aangekondigd dat er plannen zijn voor een bedrag van 615 miljoen euro. Het gaat om het produceren van het macadamiagewas op 8 hectare grond. De grond ligt naast de koffie fabriek in Kiambu en een klein productie centrum op de Mweiga plantage. 

Ook heeft het bedrijf bijna 60 miljoen euro opzij gezet voor het verbeteren van het transport voor de avocado-export. Het betreft een proefproject ter voorbereiding op plannen voor een megafabriek, waar ze volgend jaar misschien mee aan de slag willen gaan. 

De aanpak is vernieuwd. Er is grond beschikbaar voor de constructie van een macadamianotenverwerkingsfabriek in Kiambu. Koffietelers worden door het bedrijf al aangespoord om het gewas te telen. Zodra de productie van de macadamianoten geoptimaliseerd is, wordt er verwacht dat iedere hectare bijna 350.000 euro zal opbrengen. Dit zal vermoedelijk binnen zes jaar zijn.

Bron: the-star.co.ke
Publicatiedatum: