Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: overstromingen teisteren teelt, nu alle focus op humanitaire hulp



Peru is getroffen door zware regenval. De regen heeft geleid tot overstromingen. Er is veel schade aan de fruitoogst. De telers hebben hun personeel moeten evacueren en het werk stil moeten leggen. Door deze extreme situatie zijn de mango's en avocado's uit Peru beperkt beschikbaar. Voor de rest van de week wordt nog meer regen voorspeld. Volgens de officiƫle statistieken van afgelopen vrijdag zijn 120.000 mensen dakloos geworden en 90 mensen overleden. De hele infrastructuur ligt op zijn gat.



"Momenteel ligt de focus op de humanitaire problemen. Onze teeltbedrijven en leveranciers moeten eerst de lokale bevolking helpen met voedsel, water en onderdak", vertelt de Britse importeur Rob Cullen van Pacific Produce, die vorige week in Peru aanwezig was en getuige was van de ravage. "We zullen moeten afwachten wat de gevolgen is voor de teeltseizoenen. Naar verwachting zal dit sowieso leiden tot verhoogde ziektedruk."



"De exportgewassen zijn niet in het hoogseizoen vanuit Piura. De grootste gevolgen zijn er voor de bananen en de staart van het mangoseizoen. We zullen moeten afwachten hoe de schade aan de druivenplantages is. Verder naar het zuiden zal de situatie met de blauwe bessen, avocado's en citrus in principe goed zijn. De eigenaar van La Calera, het moederbedrijf van Pacific Produce, verwoordde het als volgt: "Peru is bigger than it's problems."



Voor meer informatie:
Robert Cullum
Pacific Produce
+44 (0) 1865877801
Email: rob@pacificproduce.co.uk
www.pacificproduce.co.uk
Publicatiedatum: