Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen concurrentie voor grapefruits uit Corsica

''De komende dagen zal het oogsten van grapefruit Star Ruby van start gaan. Deze timing komt prima uit. De seizoenen van Florida, Spanje en Turkije zijn voorbij, terwijl het Zuid-Afrikaanse seizoen nog moet beginnen,'' vertelt David Casoni, directeur van Corsica Comptoir. Het bedrijf uit Corsica kan zijn grapefruits dus aanbieden op het moment dat er geen concurrentie is. 

 

''Momenteel zijn we aan het oogsten. De grapefruits worden niet opgeslagen, maar meteen afgezet. We exportreen het fruit direct naar Zwitserland, waar onze belangrijkste consumenten zitten,'' gaat Casoni verder. ''Gemiddeld wordt 15 kg grapefruits afgezett voor 20 tot 22 euro. Het is ieder seizoen lastig in te schatten, wat we kunnen verwachten. Vorig jaar hebben we tussen de 2.500 en 3.000 ton aan grapefruits geteeld. We gaan ervan uit dat het dit jaar ongeveer hetzelfde zal zijn,'' aldus de manager van Corsica Comptoir. 

Voor meer informatie:
David Casoni
Corsica Comptoir
Frankrijk
Tel.: +33 6 49 08 29 24
david@corsica-comptoir.com
www.corsica-comptoir.com
Publicatiedatum: