Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers vermeerderen antioxidanten in wortelen

Landbouwkundigen van de Polytechnic University of Cartagena (UPCT) zijn erin geslaagd de gezonde stoffen in wortelen te verbeteren. Volgens het proefschrift van Anna Carolina Formica de Oliveira neemt hierdoor het aantal antioxidanten fors toe. 

Artes Hernandez, begeleider van het proefschrift: "Een smoothie gebaseerd op wortelsap, verrijkt met vitamine B12, is bijvoorbeeld een alternatief voor voedingssupplementen voor vegetariƫrs of veganisten. Dit proefschrift introduceert nieuwe technologieƫn om gezonde, natuurlijke drankjes te produceren van versproducten en die te verbeteren. Door dit werk kan de farmaceutische sector de gezonde voedingsstoffen in groenten verhogen. Ook producenten en verkopers profiteren van de technische innovaties."

Er is ook getest of de gezonde stoffen van de bijproducten van broccoli verbeterd kunnen worden, omdat 80% van de broccoliplant uit bladeren en steel bestaat. Deze bijproducten kunnen gebruikt worden door de voedingssector of de farmaceutische sector. Het onderzoek, dat ontwikkeld werd door de post harvest and Refrigeration Group (GPR) van de Department of Food Engineering en door de Food Quality and Health Unit, werd meerdere keren gepubliceerd in invloedrijke wetenschappelijke tijdschriften. Het proefschrift werd gedeeltelijk gefinancierd door de overheid. 

Bron: Europa Press
Publicatiedatum: