Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EKO-keurmerk Horeca Goud voor 't Eetatelier

"Ook in horeca is 100% bio makkelijk haalbaar"

Tholen - 't Eetatelier is vanaf nu officieel gecertificeerd met het EKO-keurmerk Horeca Goud 100%. Dit biologisch vegetarisch eetcafé aan de Nieuwstad 66 in Arnhem wordt gerund door Joël Fransen Daalmeijer en Marianne Balk. De eerstgenoemde is de gastheer en Marianne is de kok. Ze hebben er bewust voor gekozen om voor de certificering te gaan. "Steeds meer restaurant hebben deels biologische producten op de kaart staan. Wij vragen ons dan steeds af hoe groot dat aandeel dan daadwerkelijk is. Natuurlijk is dit een goede ontwikkeling, maar alle producten zijn inmiddels biologisch te verkrijgen. Daarom is een 100% biologisch aanbod tegenwoordig ook in de horeca makkelijk haalbaar. Daar streven wij dan ook naar en we willen de discussie hiermee eigenlijk een beetje aanwakkeren", reageert Joël.



Hij heeft het idee dat veel horecabedrijven vaak nog niet goed weten waar ze biologische producten vandaan kunnen halen. 't Eetatelier werkt met verschillende leveranciers, waaronder Udea, De Nieuwe Band, Het Blauwe Huis en Biodivers. "En onze biologische paddenstoelen komen van Middelwaard, bij ons om de hoek. De eieren komen ook uit de buurt, bij Lankerenhof vandaan."



Joël vertelt dat ze al bijna 10 jaar volgens deze formule werken met 100% biologische producten. "Hiermee zijn we begonnen omdat we een vegetarisch restaurant als dit misten. We koken seizoensgebonden en zoeken hierbij wel naar speciale gerechten, zodat we iets anders neer kunnen zetten dan de mensen thuis gewend zijn. Ook hebben we een voorkeur voor Nederlandse producten. We vinden het letterlijk te ver gaan om biologische producten uit bijvoorbeeld Peru bestellen. En wat we niet kunnen inkopen, kweken we zelf. Ik heb een serre aan huis en een tuintje waar kruiden en specerijen groeien. Zo kweken we zelf fenegriek, Thaise basilicum en Borage. En wat bijzondere groenten, zoals lange dunne aubergines, physalis en tomatillo's."

Voor meer informatie:

Joël Fransen Daalmeijer
't Eetatelier
Nieuwstad 66
6811 BM Arnhem
06 20793964
info@eetatelier.nl
www.eetatelier.nl