Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste Malta aardappelen van dit jaar bij Greydanus Heerenveen.

Poetic Potatoes: Maltezer aardappelen in jute zakje met gedicht

Greydanus is samen met Stichting Bildtse Aardappelweken (B.A.W) bezig om de Maltezer aardappelen weer extra onder aandacht te brengen. De opkomst van nieuwe aardappelen uit andere landen heeft de Malta aan populariteit geen goed
gedaan. De Malta aardappelen zijn de laatste jaren daarbij wat naar de zijlijn geschoven. Des te meer reden om deze welbekende aardappel weer onder de aandacht van de consument te brengen.



Vorige week had aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen de eer om de eerste Malta aardappelen van dit seizoen te mogen ontvangen. Dankzij de ondersteuning van de Agrico aan het Malta project "Poetic Potatoes" is de eerste
zending met aardappelen, eerder dan gepland, overgekomen vanuit Malta. Onder de noemer Poetic Potatoes, in Malta reeds bekend als Poetry in Potato Bags, is dit project gestart in het kader van de Culturele hoofdstad. Zowel Leeuwarden als Valletta op Malta zijn in 2018 beide uitgeroepen tot Culturele hoofdstad.
Met de culturele activiteit 'Poetic Potatoes' wordt de economische band met de andere Europese culturele hoofdstad in 2018 onderstreept. Al meer dan 150 jaar wordt er jaarlijks, in Noord Nederland geteeld kwaliteitspootgoed, naar Malta geƫxporteerd en komt een deel van de oogst terug naar Nederland.

Pakkende gedichten in, met pootaardappelen gevulde zakken, worden ieder jaar in oktober richting Malta verscheept. Daar groeien de Malta's op rode kleigrond tot de eerste en lekkerste nieuwe oogst aardappelen waarna ze met een Maltees gedicht eraan bevestigd weer naar Nederland worden verscheept. In plaats van in de gebruikelijke kunststof zakken worden de eerste Malta's verpakt in speciaal ( door NNZ ontworpen) bedrukte jute zakjes. Aan elk zakje wordt een gedicht bevestigd. De speciaal verpakte aardappelen zijn circa een maand lang verkrijgbaar in een beperkte oplage in geselecteerde supermarkten.

Dit jaar gaat dat gepaard met grote winkelactie in Noord-Nederland. Doel van de actie is om de consument nog meer bij dit project te betrekken. Bij aankoop van een zak Poetic Potatoes krijgt de consument dan ook een antwoordkaart waar zij een slagzin op in kan vullen. De consument kan kiezen om dat in 1 van de 3 talen te doen, namelijk het Nederlands, Fries of in 't Bildts. Bij ieder deelnemende supermarkt zal er voor het mooiste gedicht een grote prijs uitgaan. Het winnende gedicht over alle supermarkten wordt volgende jaar 'het' gedicht welke aan de pootaardappelen wordt bevestigd en mee verscheept wordt naar Malta. Deze grote winkelactie, uitsluitend bij klanten van Greydanus, loopt tot 1 mei. Daarna zullen alle winnaars bekend worden gemaakt.

Voor meer informatie:
Greydanus
De Kuinder 12
8444 DC Heerenveen
Tel: 0513-681268
t.stoelwinder@greydanus.nl
www.greydanus.nl
Publicatiedatum: