Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Christiaan van Ravenswaaij: "Sociale certificering wordt steeds belangrijker"

Kort maar heftig mangoseizoen Ivoorkust op punt van beginnen

Tholen - Bij Van Ravenswaaij staat het mangoseizoen vanuit Ivoorkust weer in de startblokken. "De eerste containers zijn inmiddels geladen en gaan voor de Pasen in Nederland arriveren. Omdat het in Peru noodweer geweest is, heeft men daar minder kunnen laden dan gepland. Daarom zie ik een goede markt voor mango's de komende tijd voor mango's", vertelt Christiaan van Ravenswaaij. "Vanuit West-Afrika zijn de vooruitzichten goed. Het heeft op tijd geregend en dus hopen we voldoende volumes binnen te krijgen. Vanuit Ivoorkust is het altijd een kort maar heftig seizoen omdat omringende landen vlot erna ook productie krijgen."



Vliegtuigmango's
Vanaf half april zullen ook wekelijks meerdere zendingen luchtvrachtmango's arriveren. "Afgelopen jaren heeft dit product toch zijn weg gevonden in diverse markten. Zo zijn er diverse marktkoopmannen en winkels die wekelijks hun portie afnemen. Ten opzichte van 'boot' mango's zijn deze uiteraard een stuk duurder, maar je kunt zien dat de liefhebbers dit kunnen waarderen", vervolgt Christiaan. "Wel blijft het invliegen van mango's een apart verhaal. Iedereen heeft de aanslagen op het vliegveld in Brussel vorig jaar nog vers in het geheugen, die toen een enorme chaos veroorzaakten met de luchtvracht vanuit Ivoorkust, al stond dit natuurlijk in schril contrast met de ellende die de mensen meegemaakt hebben."



Sociale certificering
"Sociale certificering wordt steeds belangrijker. Onze leveranciers zijn zowel GlobalGAP als GRASP-gecertificeerd. GRASP is een aanvulling op GlobalGAP en hierbij wordt gekeken naar de sociale omstandigheden in Ivoorkust. Het zijn uitgaven die absoluut de moeite waard zijn. De omstandigheden in landen in Afrika zijn soms niet zoals ze moeten zijn. Door middel van deze investeringen wordt er gekeken wat er verbeterd moet worden en dat wordt ook concreet aangepakt", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Van Ravenswaaij
Tel: 0318-546474
Christiaan@ravenswaaij.nl