Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bij NDFC

Nieuwe portieverpakkingen voor noten en gedroogd fruit

Tholen - Noten en gedroogd fruit worden tegenwoordig door veel consumenten gezien als onderdeel van een gezonde levensstijl. "Het zit nog altijd in de lift en hier spelen wij natuurlijk graag op in. We merken dat de vraag naar verschillende producten enorm toeneemt en zien elke drie jaar een omzetverdubbeling", vertelt Jan Jelders van NDFV uit Sint-Katelijne-Waver, die samen met zijn broer Eddy en neef Wim het bedrijf runt.



Nieuwe producten
NDFC (Nuts Dried Fruit Company) bestaat ondertussen al meer dan tien jaar en is zo'n anderhalf jaar actief in Sint-Katelijne-Waver. "We hebben in 2016 in verschillende zaken geïnvesteerd. Zo is de website volledige vernieuwd en is een bedrijfsfilmpje toegevoegd. Eén van onze nieuwste producten zijn 'nootjes' gemaakt op basis van mais en met een heerlijke smaak. Deze maissnack noemen we Buenas Noches. Dit product werd eind 2015 door ons geïntroduceerd en is ondertussen al een groot succes in de horeca." Een andere nieuwigheid die onlangs aan het assortiment werd toegevoegd is zelf bereide granola. Wij geloven sterk dat de Granola producten zal zeker hun plaats zullen vinden in de beweging naar meer evenwichtige en gezonde voeding." De Granola is een rijk gevulde mix met een zeer ruime samenstelling van ingrediënten. De klant heeft de mogelijkheid om de receptuur van de granola zelf te bepalen. Er zijn veel mix-mogelijkheden, tot bio en glutenvrij toe. Granolas kunnen een kan mooie toevoeging zijn voor het assortiment van zowel groenten- en fruit als een delicatessen zaken."



Portieverpakking
Jan geeft aan. "We hebben sinds kort ook een nieuwe mogelijkheid: het verpakken van onze producten in portion packs. Deze verpakkingswijze is geschikt voor horeca, evenementen, bedrijven die salades of bereide maaltijden aanbieden, waarbij bepaalde ingrediënten apart kunnen gehouden worden van andere. Er zijn veel maatvoeringen en opties mogelijk met onze nieuwe machine."

Meer dan een notenleverancier
NDFC laat in haar bedrijfsfilmpje zien waar ze voor staan. "Wij en onze klanten zien ons niet als 'notenleverancier', nee we zijn veel meer dan alleen dat. Er komt veel bij kijken en we willen een totaaloplossing bieden. We luisteren naar de wensen van de klant, geven advies waar nodig en leveren producten op maat en in de juiste verpakkingen."



Dit segment verdient meer aandacht
De broers zien veel opportuniteiten om verder te investeren. "Helaas worden noten en gedroogd fruit in de supermarkt nog steeds stiefmoederlijk behandeld. Wij vinden dat ze net zo'n belangrijke plaats mogen hebben als verse groenten en fruit. Dit segment verdient veel meer aandacht." Voor 2017 liggen de plannen nog niet compleet vast. "Ons doel is om onze sterke groei te bestendigen waardoor we op korte termijn verder zullen moeten uitbreiden. Momenteel zijn we met name actief in Vlaanderen, maar ook Nederland, Duitsland en Frankrijk zijn attractieve markten. Wie weet staan ze ook open voor onze nieuwe producten."

Voor meer informatie:
Jan Jelders
NDFC
Kempenarestraat 48
2860 Sint Katelijne Waver
Tel : 015/65.24.49
Fax : 015/78.01.35
info@ndfc.be
www.ndfc.be