Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Israëlisch aardappelseizoen duurt nog tot eind juni"

Onlangs liet Befresh Europe weten dit jaar rekening te houden met een lichte vertraging van het aardappelseizoen. Oron Ziv, van Befresh Europe, legt uit dat het seizoen een week later zal aanvangen maar dat er een goede oogst verwacht wordt.



"Deze week start het seizoen. De oogst ziet er goed uit en we hebben geen problemen zoals vorst gehad tijdens het groeiseizoen," vertelt Oron. "Sommigen mensen voorspelden een tekort aan aardappelen en anderen waren bang dat de kwaliteit van de bewaaraardappelen onvoldoende zou zijn. Deze zorgen lijken echter onterecht te zijn, hoewel het nu nog wel vroeg is om hier helemaal zeker van te zijn. Het seizoen zal nog tot eind juni duren."



"Er zal zeker vraag zijn naar verse aardappelen, hoewel de markt op dit moment niet leeg is. De handel kampt met de zwakke wisselkoersen van de euro en de dollar. We zullen voor hogere prijzen moeten verkopen dan vorig jaar," vervolgt Oron. "De Europese retail zal nooit volledig overschakelen op verse aardappelen omdat dit te duur is. Er zullen, naast verse, dan ook altijd importaardappelen in het AGF-schap liggen. Waarom zouden ze omschakelen zolang ze goede aardappelen tegen gunstige prijzen kunnen inkopen?"

Voor meer informatie:
Oron Ziv
BeFresh Europe Ltd.
Tel: +972 4 619 1736
oron@befreshcorp.net
www.befreshcorp.com

Publicatiedatum: