Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder Mexicaanse avocado's voor VS

De in Californië gevestigde teler, verpakker en exporteur Del Rey Avocados importeert vanuit Chili, Mexico en Peru. Daarnaast teelt het bedrijf eigen avocado's in Californië. "We verpakken hier meer dan een miljoen dozen met acocado's," zegt directeur Bob Lucy. Het bedrijf heeft verder door middel van een partnerschap de beschikking over een areaal van 445 hectare in Peru. 

Het bedrijf is voornamelijk gericht op conventionele teelt. Ondanks dat speelt volgens Lucy biologische teelt een sleutelrol voor het bedrijf. De biologische avocado's worden zowel in Californië geteeld als geïmporteerd uit Peru en Mexico. Het bedrijf werkt het hele jaar rond en maakt gebruik van faciliteiten voor koelopslag in New Jersey, Florida, Chicago en Texas. 



Premium-prijzen voor Californische avocado's
Het aanbod komt momenteel uit Californië en Mexico. Het Mexicaanse aanbod is minder dan vier tot zes maanden geleden werd geraamd. Volgens Lucy gingen de eerste prognoses over het aanbod uit Mexico uit van een volume van tussen de 18 tot 20 miljoen kg per week. In plaats van dat er sprake is van een totaal volume van 950 miljoen kg, komt dit volgens hem eerder neer op ongeveer 725 miljoen kilo. "Er wordt slechts 16 miljoen kg per week geleverd. De oogst van Californië is dit jaar ongeveer de helft van wat het vorig jaar was, dus kom het volume per week neer op ongeveer 19,5 miljoen kg," aldus Lucy. 

De markt is stabiel, wat met name geldt voor avocado's van maat 48 of groter. De prijzen zijn echter verdeeld. De avocado's van maat 48 gaan voor ongeveer $50 (€46,36), terwijl de avocado's van maat 60 of groter qua prijs variëren van $33 tot $35 (€30,60 tot €32,45) in Mexico tot $42 tot $45 (€38,94 tot €41,72) in Californië. "Er is een groot verschil. De reden voor de premium-prijzen van Californische avocado's is omdat er in Californië op dit moment weinig avocado's met een maat van 60 worden geoogst."



In vergelijking met vorig jaar kwam het oogstvolume van Californië neer op 181 miljoen kg. Het Mexicaanse volume staat nu op 20 tot 22,5 miljoen kg en bevat met name veel grote maten. "Er is dit jaar niet zoveel volume in Mexico en het is qua maten een gebalanceerd aanbod. De prijzen zijn in Mexico aanzienlijk lager, waarschijnlijk bijna de helft van de normale prijs."

Hoewel de indruk wordt gewekt dat de markt niet echt levendig is, geven de statistieken aan dat de markt stabiel is. "Als je ziet dat er per week zo'n 18 tot 19,5 miljoen kg wordt verkocht, blijkt wel hoe sterk en hoe groot deze sector momenteel is. We hebben min of meer het gevoel dat de markt nu wat trager is, maar draaien nog steeds zo'n groot omzetvolume."

Het begin van het Peruaanse seizoen
Aan het einde van april komen waarschijnlijk de Peruaanse avocado's op de markt. Lucy hoopt dat ondanks de zware neerslag de Peruaanse telers en exporteurs in de komende weken met hun oogst kunnen beginnen. De avocadoconsumptie staat over het algemeen sterk. De avocadomarkt neemt per jaar met 10% tot 12% toe. "We denken dat dit in 2017 opnieuw zal gebeuren als het fruit aanwezig is," zegt Bob Lucy tot slot.

Voor meer informatie:
Bob Lucy
Del Rey Avocados
Ph: (760) 728-8325
Publicatiedatum: