Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oron Ziv, Befresh Europe

Zure jaren voor grapefruit zijn gepasseerd

"We zitten midden in het citrus- en avocadoseizoen," vertelt Oron Ziv van Befresh Europe. "Helaas hebben we nog maar kleine volumes Orri beschikbaar. Het seizoen is totaal anders verlopen dan verwacht en de vraag is behoorlijk sterk. Vanuit een aantal gebieden in Israël worden er nog wel Orri's aangevoerd. Dit seizoen bedraagt de totale Orri-productie ongeveer 90.000 ton. De eerste twee tot drie weken van het seizoen waren de prijzen goed maar vanaf de tweede week van januari tot aan de tweede week van februari daalden de prijzen aanzienlijk. Vanaf week 6 begonnen de prijzen echter weer te stijgen en ze liggen nu op een redelijk niveau."



Avocado
Befresh Europe richt zich met name op de traditionele Europese markt. Voor het bedrijf loopt het avocadoseizoen binnenkort ten einde. "Vorig week hebben we onze laatste container geëxporteerd. Het was een geweldig seizoen en de productie was goed. Al voor het derde of vierde jaar op rij waren de prijzen uitstekend. We verwachten nu een gat in de aanvoer. De export vanuit Zuid-Afrika zal echter binnenkort op gang komen en ook uit andere herkomstgebieden zullen er weer volumes op de markt komen," legt Oron uit. "Het verschil tussen groene en Hass avocado's wordt steeds kleiner. Groene avocado's leveren nu ook prima prijzen op."


Grapefruit

"Grapefruit is een interessante fruitsoort. De laatste jaren is het grapefruitareaal met ongeveer 50% gekrompen. Dit seizoen is de markt voor grapefruit echter beter dan hij in jaren geweest is. De eerste volumes van het zuidelijk halfrond worden pas in week 19 of 20 verwacht. Iedereen die dus nu al grapefruit kan vermarkten, mag zich gelukkig prijzen. In Israël overwegen telers het aanplanten van nieuwe bomen. Uiteraard zal het vijf tot zes jaar duren voordat deze bomen productief worden, maar de vooruitzichten voor de komende jaren zijn uitstekend," aldus Oron.

Voor meer informatie:
Oron Ziv
BeFresh Europe Ltd.
Tel: +972 4 6191736
oron@befreshcorp.net
www.befreshcorp.com
Publicatiedatum: