Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martin Oudenes, Roveg:

"Nog niets te merken van verwachte tekorten zoete aardappelen uit VS"

Tholen - Traditioneel nemen vanaf januari de volumes zoete aardappelen vanuit de Verenigde Staten naar Europa toe. "Die aanvoer loopt gewoon netjes door. Van de verwachte tekorten vanuit de Verenigde Staten kun je op dit moment nog niets zien op de Europese markt. Er is voldoende product beschikbaar", vertelt Martin Oudenes van Roveg.



Meerdere productielanden zijn momenteel aan de markt, al leveren de Verenigde Staten momenteel het gros van de volumes. "Honduras heeft moeite om aantallen te leveren. Senegal blijft netjes doorlopen en Egypte levert enkel nog een kleine aantallen witvlezige zoete aardappelen", vertelt Martin. "Wel komt Brazilië met rode en witte aardappelen heel goed binnen in de markt. Honduras heeft problemen met de aanvoer van de Bushbock-variëteit en Brazilië vult dat in met kwalitatief goed product."

Spanje timmert eveneens steeds meer aan de weg met oranjevlezige soorten, maar dat seizoen loopt ook ten einde. "Wat er nu nog aan oude oogst Spaanse product op de markt is, houdt men voor de lokale markt en daarin zie je nu ook een omslagpunt dat met overstapt op de Noord-Amerikaanse productie. Dat duurt tot men in september weer van start gaat met de oogst van de oranjevlezige Beaugard-zoete aardappelen", besluit de importeur.

Voor meer informatie:
Roveg Fruit
Nijverheidsweg 20
2742 RG Waddinxveen
T +31(0)180 635 700
martin_oudenes@roveg.nl
www.roveg.nl