Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerst einde Turkse tegensancties

Rusland houdt boycot Turkije aan

De vriendschap tussen Turkije en Rusland lijkt weer iets te verkillen. In reactie op een Turkse maatregel die Russische exporteurs benadeelt, antwoordde Rusland met de mededeling dat de sancties tegen Turkije voorlopig van kracht zullen blijven. Dat meldt de Russische nieuwssite RT.com.



Vorige week zou Turkije forse importheffingen op Russisch graan en mais hebben ingesteld. Ankara ontkent deze aantijging vanuit Rusland. Volgens Rusland zijn de hogere tarieven (tot 130%) ingesteld doordat Rusland van de landen waarvoor het 0-tarief geldt, is geschrapt. Door die hogere invoerheffingen komen Russische exporteurs in de problemen. Turkije is de tweede grootste markt voor Russisch graan, Egypte is koploper.

Rusland heeft deze stap van Turkije gekoppeld aan het opheffen van de sancties op Turkse groenten en fruit. "De volledige of gedeeltelijke opheffing van de restricties op Turkse groenten en fruit voor de Russische markt is alleen mogelijk als de tegensancties van Turkije opgeheven worden," aldus en Russische woordvoerder. De Russische sancties gelden onder andere voor tomaten, druiven, komkommers, appelen, peren en aardbeien.
Publicatiedatum: