Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beatriz Gómez, directrice Grupo Govifres

"Spanje: "Inkoopprijs citrus bijna hoger dan verkoopprijs"

Het in Huelva gevestigde Grupo Govifres wordt volledig door vrouwen gerund en legt zich toe op export van citrus, zachtfruit en steenfruit. "We kopen de producten rechtstreeks bij telers in en we zorgen ervoor dat aan alle kwaliteitscriteria voldaan wordt en zijn eveneens verantwoordelijk voor de logistiek," vertelt Beatriz Gómez, directrice van Grupo Govifres.




De afgelopen jaren merken we dat er op de markt andere keuzes gemaakt worden. We exporteren onze sinaasappelen, blauwe bessen en aardbeien naar de Verenigde Arabische Emiraten en onze aardbeien naar Frankrijk en Italië (uiteraard afhankelijk van de binnenlandse productie in beide landen). We exporteren ook sinaasappelen naar Italië. Daarnaast zijn markten als Maleisië sterk in opkomst, waar de vraag naar Spaanse producten groeit. 

Het weer heeft een grote impact op de prijzen gehad. "Voor sinaasappelen ligt de inkoopprijs bijna hoger dan de verkoopprijs," vervolgt Goméz. Ondertussen variëren de aardbeienprijzen sterk omdat de productie als gevolg van de lage temperaturen kleiner is. "Aanvankelijk schoten de prijzen de lucht in maar inmiddels zijn ze weer gezakt en ook weer wat stabieler," aldus Gómez. 

Voor meer informatie:
Beatriz Gómez
Grupo Govifres
Tel.: +34 682461407
grupgovifres@gmail.com 
Publicatiedatum: