Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
UItbreiding 200 hectare bij Jaguacy Brazilië om aan stijgende vraag te voldoen

Volgende week eerste aankomst Braziliaanse Hass-avocado's

Tholen - Vrijdag 31 maart zal Jaguacy Holland de eerste containers met Hass-avocado's van Brazilië ontvangen van het seizoen 2017. Bij Cool Control in Maasdijk worden de eerste container verwacht en in ontvangst genomen en verder verscheept voor vertrek naar diverse bestemmingen. "Wij gaan van week 13 tot week 23 circa 25 containers per week binnenkrijgen in Europa. Daarna gaan we naar een kleinere volume tot week 35. De verwachting is dat we voor dit seizoen op 250 containers uitkomen voor Europa", vertelt Ron Jongejan.



"Wij hebben dit seizoen wel meer volume in kleine maten 22-24-26-28-30-32. De maten die we verschepen zijn 12-14-16-18-20-22-24 in 4 kg en 24-26-30-32 in 10 kg. De vraag is erg goed deze periode en zal de komende tijd goed blijven. We verwachten dit jaar ook een goede prijs terug te krijgen voor de avocado's", vertelt Ron. "Met een vetgehalte van 23 en meer zijn de avocado's goed te rijpen en zeer smaakvol. Wij kunnen de klanten alles aanbieden van netten 1kg / 800g tot schalen per 2 stuk en 4 stuks en eetrijpe avocado's."



Jaguacy Brazilië zal de komende jaren ongeveer 200 hectare avocado's bijplanten om de stijgende vraag aan te kunnen. "We hebben op dit moment paklijnen in Brazilië die 40 containers per week aan kunnen en investeren heel veel in de kwaliteit van het product om aan alle wensen van de klant de kunnen voldoen. Ook op het gebied van de biologische avocado's die volgend jaar naar Europa komen", besluit Ron.



Jaguacy Brazilië heeft alle certificaten zoals Grasp, GlobalGAP, BRC, BSCI, Rainforst. Residu-analyses worden uitgevoerd door Groen Agro Control.



Voor meer informatie:
Ron Jongejan
Jaguacy Holland
Honderdland 312
2676 LV Maasdijk
Tel: +31 174 820265
Fax: +31 174 820399
info@jaguacy.nl
www.jaguacy.nl
www.jaguacy.com.br