Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India exporteert 45% van zijn Alphonso mango's

De Alphonso is een mangoras dat dankzij de gunstige klimatologische omstandigheden uitsluitend in India geteeld kan worden. Volgens Sandeep Bose, van Sai Agro Exports, kent het ras geen concurrenten. De Alphonso mango kan niet vergeleken worden met rassen als Tommy Atkinson of Kent. Om deze reden exporteert India deze exotische vrucht naar het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Singapore, Dubai, Koeweit, Oman en sinds kort ook naar Oost-Europa en China.



De markt is sterk fluctuerend. Dit jaar was de oogst echter goed in grote delen van Zuid-India. Als gevolg hiervan is er geen piek in de export en is de markt redelijk stabiel. "Hierdoor kunnen producenten en exporteurs niet profiteren van prijsschommelingen. De prijzen zijn gestabiliseerd en het seizoen startte al in januari, wat te vroeg is," vertelt Bose.

"Elk jaar worden er meer exporteurs actief op de Indiase markt en op de internationale markt groeit de vraag naar mango's. Zodoende is deze fruitsoort de eerste keus van vele exporteurs. De mangoproductie in India groeit jaarlijks met ongeveer 10%," aldus Bose.


Voor meer informatie:
Sandeep Bose
Sai Agro Exports
Telf.: +9108069409999
saiexportsind@gmail.com
www.saifreightindia.com
Publicatiedatum: