Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Acomo neemt Delinuts over

Amsterdam Commodities (Acomo), handelshuis in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten, neemt 100 procent van de aandelen in het Nederlandse familiebedrijf Delinuts over. Acomo betaalt de koopprijs in contanten en daarnaast voor een deel, zijnde 7,9 miljoen euro, in aandelen Acomo. Het management van Delinuts, bestaande uit Catharinus den Boon en Ben de Jonge, blijft ook na de overname de directie voeren over het bedrijf.

Delinuts, gevestigd in Ede, levert een breed assortiment van noten en zuidvruchten aan de groot- en detailhandel, de voedingsindustrie en het out-of-home kanaal. De omzet van het bedrijf bedraagt circa 70 miljoen euro per jaar.

De nieuwe dochter is een goede toevoeging aan de bestaande activiteiten van Acomo's groepsondernemingen in noten en gedroogde vruchten. "Ze vullen elkaar niet alleen wat betreft 'sourcing' en kennis goed aan, maar ook met hun verkoopkanalen, productassortiment en geografische spreiding", zegt Acomo CEO Erik Rietkerk.
Publicatiedatum: