Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weinig limes in het Verenigd Koninkrijk

De limesmarkt wordt kleiner omdat de Braziliaanse volumes dalen vanwege het droge en warme weer en de Mexicaanse productie nog niet op volle toeren draait. 

De vraag naar limes in het VK is de laatste jaren gestaag toegenomen. Hoewel het fruit nog steeds voornamelijk in de zomermaanden populair is, is er het hele jaar vraag naar. Vooral bij cateringbedrijven is de vraag groot. Limes zijn populair geworden door de herleving van de gin en tonic cultuur in het VK. 

Mark Stuart van Jacana Produce: "De laatste weken zijn de prijzen gestegen, omdat de volumes uit Brazilië begonnen te dalen. De prijzen lagen vorige week tussen £3.50 en £4. Nu lopen ze op tot £7 of £8."

De limes uit Brazilië zouden eigenlijk tot mei op de markt moeten zijn, want daarna begint de Mexicaanse aanvoer pas. Peru zal ook limes leveren, maar volgens Mark geven de klanten de voorkeur aan de Mexicaanse limes, omdat deze een donkerdere kleur hebben. Stuart: "Jaar op jaar zien we de vraag van de consumenten stijgen, maar er is ook meer import en de concurrentie neemt toe."

1 GBP = 1,1549 EUR

Voor meer informatie:
Mark Stuart
Jacana Produce Ltd
Tel: +44 1386 76 00 80
mark.stuart@jacanaproduce.com

Publicatiedatum: