Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

TOMRA presenteert zijn nieuwste aardappelsorteermachine

Tijdens de vakbeurs ProFoodTech 2017, die van 4 tot 6 april plaatsvindt in Chicago, zal TOMRA zijn nieuwste aardappelsorteermachine de TOMRA 5A presenteren. In stand 1721 kunnen bezoekers alles te weten komen over deze innovatieve sorteermachine.



De TOMRA 5A is bedoeld voor de aardappelverwerkende sector en combineert een gloednieuwe grafische gebruikersinterface met een consistent sorteerresultaat. De machine verhoogt de voedselveiligheid en kwaliteit waarbij productverlies tot het minimum beperkt blijft. 

Volgens het bedrijf heeft de TOMRA 5A de grootste sorteercapaciteit, namelijk 55 ton aardappelen per uur. De 'peel control module', die op meerdere sorteermachines kan worden aangesloten, selecteert de gegevens uit de TOMRA 5A sorteermachine en maakt betrouwbare metingen van de mate van schilverwijdering om het gewenste resultaat te bereiken. De optimale stoomtijd wordt vervolgens berekend en doorgezonden aan de stoomschiller, wat resulteert in minder schilverlies en voedselverspilling. Bovendien is er geen toezicht nodig.

De TOMRA 5A presteert ook goed op het gebied van de voedselveiligheid, onder meer door het effectief verwijderen van vreemde materialen, zoals maiskolven, hout, stengels, plastic en glas. Hierdoor wordt het risico op verontreiniging van voedingsmiddelen verkleind wat leidt tot een betere productkwaliteit.

De sorteermachine heeft uitstekende hygiƫnische kenmerken die zijn ontwikkeld op basis van de laatste voedselveiligheidsvoorschriften. Hierdoor kunnen verwerkers producten die niet aan de eisen voldoen maar tegelijkertijd niet slecht genoeg zijn om weg te gooien, hergebruiken. Deze overgebleven producten kunnen opnieuw verwerkt worden tot alternatieve eindproducten zoals aardappelvlokken.

De machine levert ook 24-uurs sorteerstatistieken, zodat het mogelijk is om alle gegevens binnen een bepaald tijdvenster te bekijken. De schermweergave van kwaliteitsgegevens is eenvoudig toegankelijk en bevat makkelijk afleesbare grafische weergaven van het verwerkingsproces. Er wordt ook gedetailleerde productinformatie gegeven.

Om de loonkosten te drukken, controleert de machine zichzelf. Het systeem alarmeert de faciliteit wanneer er onregelmatigheden gevonden worden die de werking en prestaties van de sorteermachine belemmeren.

De TOMRA 5A sorteermachine is uitgerust met ACT en voorzien van de nieuwste innovaties op het gebied van productsorteersystemen. Door zijn verbeterde prestaties helpt deze machine verwerkers om aan de steeds strengere voedselveiligheidsvoorschriften te voldoen, betere opbrengsten te genereren en loonkosten te verminderen.


Voor meer informatie:

Marijke Bellemans
TOMRA Sorting NV
Tel: +32 (0) 16 742 817 ext. 217
Mob: +32 (0) 476 741 918
marijke.bellemans@tomra.com
www.tomra.com/food

Publicatiedatum: