Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitimprese over buitenlandse handel 2016

Italië: aanzienlijke groei exportwaarde

Istat heeft gegevens van 2016 gepubliceerd. Volgens de analyse van Fruitimprese was er sprake van een aanzienlijke groei in de waarde van de export, die de €4,75 miljard oversteeg: een toename van 4,9% vergeleken met 2015 en een record voor de sector. De volumes bedroegen meer dan 4,25 miljoen ton: een groei van 6,1%. De balans is iets over de €1 miljard met een stijging van 43,6% vergeleken met 2015. De import daalde zowel in volume (-3,7%) als waarde (-2,4%).

Er zat een stijgende lijn in de toestroom van vers fruit (1,7%), groenten (15,7%), citrus (20%) en gedroogd fruit (15,2%). Qua waarde zag het er ook positief uit voor groenten (8,2%), citrus (7,6%), vers fruit (1%) en gedroogd fruit (6,9%).



Wat betreft de import zat er een stijging in het volume tropisch fruit (4,4%) en gedroogd fruit (16,9%) en een daling in de toestroom vers fruit (-3,1%), groenten (-5,4%) en citrus (24,1%). De voorzitter van Fruitimprese, Marco Salvi, is blij met het resultaat, dat laat zien dat Italiaanse bedrijven niet alleen weten hoe ze zich op de internationale markt moeten handhaven, maar ook dat ze in staat zijn te groeien dankzij de hoge kwaliteit van hun producten, innovatie en internationale samenwerking. 

Deze positieve trend zou nog duidelijker te zien zijn zonder de negatieve elementen die de export op verschillende gebieden beïnvloedden, zoals het Russische verbod. Dan zijn er ook nog de politieke instabiliteit en de burgeroorlogen in verschillende delen van Noord-Afrika, die de economie van vele landen verzwakken, de valuta's devalueren en die tot een afname van de ingevoerde volumes leiden.

Het is daarom noodzakelijk verloren markten te herstellen en nieuwe markten te vinden. De AGF-sector moet de aandacht en betekenis krijgen die het verdient, want dat is de enige kans om Italiaanse producten over de hele wereld te blijven telen en exporteren.

Associazione Imprese Ortofrutticole
Via Sabotino 46
00195 Roma
Tel.: (+39) 06 37515147
Fax: (+39) 06 3723659
E-mail: info@fruitimprese.it
Web: www.fruitimprese.it
Publicatiedatum: