Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilbert van Wijk, Vicus Fruit:

"Perenmarkt positief, appelmarkt moeizaam buiten klasse I"

Tholen - De perenmarkt ontwikkelt zich positief. "De prijzen van Conference-peren zijn begin dit jaar omhoog gegaan en is sindsdien stabiel gebleven. Ik verwacht ook wel dat de markt goed zal blijven. Naast de binnenlandse supermarkten nemen de exportlanden de Conference-peren goed op. Ik zie de Conference-markt zeker niet negatief in. Voor de komende maanden verwacht ik weinig prijsverschillen. Wellicht zit er voor de lange bewaring vanaf juni nog een prijsopleving in", vertelt Wilbert van Wijk van Van Wijk Fruit.



De appelmarkt ontwikkelt zich daarentegen volgens de teler vrij moeizaam. "Jonagold blijft een moeilijk ras. Voor de Elstar van goede kwaliteit wordt best een aardige prijs betaald, maar de appelen buiten de Klasse I halen de middenprijs fors omlaag. En niet elke partij heeft 90% klasse I. Ondanks de Smartfresh-behandeling is het met de hardheid krapjes aan. Hoe de markt verder ontwikkelt, is moeilijk te zeggen. Ik geloof dat er best hele goede partijen op de markt blijven. Gelukkig doen de 'schilprijzen' aardig mee, maar dan komt het erop aan hoeveel klasse I appelen je tot je beschikking hebt."

Vrijdagmiddag houdt Vicus Fruit een open middag waar het haar nieuwe voorsorteerinstallatie voor appelen en peren, inclusief waterkanaal en camara-installatie, demonstreert. Iedereen is tussen 15.00 en 17.00 uur van harte welkom.

Voor meer informatie:
Wilbert van Wijk
Van Wijk Fruit
Beusichemseweg 134a
3997 ML 't Goy
Tel: +31 30 601 26 76
vicus@duurzaamfruit.com
www.duurzaamfruit.com