Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse diepvriesbedrijf Fruttadoro-Orogel viert vijftigjarig bestaan

De laatste nieuwsbrief van Gruppo Fruttadoro - Orogel staat in het teken van het vijftigjarig jubileum van het bedrijf. "De eerste coöperatie werd in 1967 opgericht. Samen met Apa, Capor, Apora en GranFrutta Zani begon Copa het Consorzio Fruttadoro, een project dat vanaf dat moment Orogel heette."

Bruno Piraccini, directeur van Orogel en voorzitter van het Consorzio Fruttadoro, weet alles over de geschiedenis van het consortium dat in de loop der jaren maar liefst 2000 leden telde. 

"De noodzaak om een consortium te creëren ter bescherming van zijn leden, mondde uit in de oprichting van Consorzio Fruttadoro di Romagna. Dit consortium had als doel het steunen, versterken en bevorderen van de productie van de deelnemende coöperaties."



Bruno Piraccini en Orogel directeur Giancarlo Foschi

"Het waren spannende jaren van hard werken. Naast het werk voor het consortium moesten we ook nog werken voor de coöperaties en vergaderingen bijwonen. We wisten nooit wanneer we 's avonds thuiskwamen maar dat was geen probleem want we wilden van de groep een succes maken."

Het nieuwsbulletin werd gepubliceerd in House Organ en telt 20 pagina's die onder andere gevuld zijn met foto's die een beeld geven van vroeger tot nu.



Op de grote foto is de eerste steenlegging te zien van de Fruttadoro faciliteit (nu Orogel 1) die op 1 juni 1975 plaatsvond in aanwezigheid van Giovanni Marcora (op bovenstaande foto) die nog altijd beschouwd wordt als de beste Landbouwminister die Italië ooit rijk was.

Het consortium had aanvankelijk een faciliteit in Cesena, toen Francesco Antonelli voorzitter en Bruna Piraccini directeur waren. De productie van diepvriesproducten ontwikkelde zich uit het idee om groenten en fruit te vriesdrogen en werd uitgevoerd door de coöperatie Capor (het huidige Orogel Fresco).


De faciliteit in Cesena gezien vanuit de lucht (foto: Cris. Rici.)

"Productiemanager Roberto Prazzoli en ikzelf bedachten de naam Orogel. Dit was juist in de tijd dat haargel zijn opmars maakte, vandaar dat velen dachten dat we haarverzorgingsproducten maakten!"

In het begin produceerde Orogel diepvriesgroenten in zakken van 2,5 kilo, die verkocht werden als pakketten van 10 kilo. Totdat een handelaar voorstelde om kleinere verpakkingen te ontwikkelen voor de retail, waarna we gestart zijn met het leveren aan de Standa supermarktketen."

In 1987 werd de eerste grote geautomatiseerde opslagloods in gebruik genomen voor de opslag en verwerking van diepvriesproducten en deze was destijds uniek in Italië.


Orogel producten in het vriesvak van een Russische supermarkt

Dankzij de sponsor van Cesena Calcio (speelde destijds in de serie A) verwierf het merk eind tachtiger en begin negentiger jaren grote populariteit. Het bedrijf bracht innovatieve producten op de markt zoals Cubello (spinazie in deelblokjes) en Verduri.


Februari 2011, het plaatsen van de tunnel tussen beide Orogel faciliteiten in Cesena.

Er werden grootschalige reclamecampagnes gelanceerd op radio en TV. Het bedrijf blijft groeien en bouwt een extra productiefaciliteit naast de bestaande.
De bouw van de nieuwe faciliteit (foto genomen op 15/03/2017)

Het bedrijf is van plan om tussen 2016 en 2018 €80 miljoen te investeren waarvan €30 miljoen bestemd zal zijn voor de nieuwe productiefaciliteit en €7 miljoen voor een temperatuurbeheersingssysteem.



Contact:
Gruppo Fruttadoro Orogel
via Dismano 2600
47522 Cesena (FC)
Tel.: 0547/3771
E-mail: info@orogel.it
Sito: www.orogel.it
Publicatiedatum: