Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Britse consument prefereert rode pitloze druiven boven witte"

Op de Britse markt blijven de prijzen voor Zuid-Afrikaanse, rode pitloze druiven stabiel. De aanvoer vanuit de Oostkaap en Hex regio zal nog een paar weken duren. Witte pitloze druiven doen het echter minder goed als gevolg van de enorme aanvoer uit India.

"De Zuid-Afrikaanse, rode pitloze Crimson druiven zijn momenteel de beste kwaliteit die er op de markt te krijgen is," vindt Ben Butler van JEMFruits. "In december en januari was de aanvoer aan de krappe kant maar inmiddels zijn de volumes prima. Toch verwacht ik dat de prijzen de komende weken wel iets onder druk zullen komen te staan. De import uit Zuid-Afrika gaat nog door tot week 16-17, een paar weken langer dan vorig jaar het geval was."

Over een week of twee worden de eerste volumes uit Chili verwacht en Ben hoopt dat de kwaliteit goed is zodat de overgang van Zuid-Afrikaans naar Chileens fruit soepel kan verlopen.

"Momenteel geven consumenten de voorkeur aan rode pitloze boven witte pitloze rassen, wat de prijzen van rode rassen ten goede komt."

"Witte pitloze druiven staan meer onder druk vanwege de grote volumes Indiase Thompson druiven die er op de markt zijn. Er zijn ook wat volumes Peruaanse en Chileens witte pitloze druiven op de markt."

Ben vertelt dat de kwaliteit van Indiase druiven dit seizoen nogal typisch is. "Bij aanvang van het seizoen was de Brix veelal laag maar de kwaliteit wordt steeds beter en is momenteel redelijk goed."

Een maand terug was de markt voor witte druiven erg goed waardoor Indiase exporteurs werden aangemoedigd grote volumes te exporteren. "Als de prijzen hoog zijn, wil iedereen zijn fruit op hetzelfde moment exporteren maar deze overvloedige aanvoer is de nekslag voor de markt. De waarde van het fruit keldert en producenten maken verlies," legt Ben uit.

Momenteel worden Indiase druiven in Europa voor €6,00 per doos van 10 x 500 gram verkocht.



Voor meer informatie:
JEMFruits Ltd
Tel:+44 1622689943
Email: ben@jemfruits.com
www.jemfruits.com

Publicatiedatum: