Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Feestelijke opening Aspergeseizoen op 26 maart

AspergeGilde Peel en Maas viert 10-jarig bestaan

Op zondag 26 maart viert het AspergeGilde Peel en Maas de opening van het aspergeseizoen in Peel en Maas. Omdat het AspergeGilde dit jaar ook tien jaar bestaat, is gekozen voor een unieke locatie voor dit evenement: Kasteel de Keverberg in Kessel. Na een officieel programma voor genodigden is het kasteel van 13.30 tot 17.00 uur geopend voor publiek.

Vervroegde opening in Peel en Maas
Het AspergeGilde Peel en Maas viert dit jaar voor de tiende keer de opening van het aspergeseizoen in Peel en Maas. "Dit evenement wordt hier in Peel en Maas ook al voor de tiende keer eerder gevierd dan de landelijke opening van het aspergeseizoen", verteld Mat Kersten, voorzitter van het AspergeGilde. "Dit komt omdat Peel en Maas een vooruitstrevende aspergeregio is, waar telers - door toepassing van diverse innovatieve technieken - de teelt hebben weten te vervroegen." Met de opening van het seizoen wil het AspergeGilde de asperges weer onder de aandacht brengen en mensen ervan bewust maken dat er weer verse asperges zijn. "Daarbij willen we bezoekers kennis laten maken met asperges in de breedste zin van het woord. Voorgaande jaren vierden we de opening op locatie bij een teler, maar vanwege het 10-jarig bestaan hebben we dit jaar voor een andere unieke locatie gekozen: Kasteel de Keverberg in Kessel. Iedereen is van harte welkom op zondag 26 maart!", aldus Mat Kersten.



Belangrijke speler in aspergeteelt
Bij het AspergeGilde Peel en Maas zijn momenteel 22 telers uit de regio Peel en Maas aangesloten. De bedrijven zijn vertegenwoordigd in een coƶperatie, waarmee ze de asperges uit de regio willen promoten. "Landelijk gezien is de Peel en Maas regio een grote speler op het gebied van de aspergeteelt", vertelt Mat Kersten. "Ik schat dat telers in deze regio samen tussen de 550 en 600 hectare asperges hebben staan. Met de coƶperatie fungeren we als aanspreekpunt voor de gemeente en kunnen we met alle telers samen eventuele problemen aanpakken. Ook voor de promotie van asperges is het belangrijk. Zaken als excursies en open dagen kunnen we nu samen oppakken."

Kijk voor meer informatie over het AspergeGilde op www.aspergegildepeelenmaas.nl.



 

 
 
Publicatiedatum: