Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemberprijzen bereiken dieptepunt in India

De gemberprijzen zijn plotseling gekelderd in Adilabad. Hierdoor worden telers gedwongen om hun gember te verkopen voor 10 tot 12 roepies per kg, terwijl dit eerst 70 roepies per kg was. 

Ongeveer 300 telers zijn geagiteerd over de enorme daling van de prijzen. Ze gebruiken 200 acre (4047 vierkante meter) voor de gemberteelt in Gudihatnur, Indravelli, Thamsi, Talamadugu, Jainadh, Ichchoda mandals en 100 acre in Nirmal, Bhainsa, Lakshmanchanda, Sarangapur mandals. Ze verbouwden gember in Chennur, Dandpalli en Jannaram in plaats van kurkuma, omdat ze hoopten dat gember een hogere winst zou opleveren. 

Door de drastische daling lopen telers enorme verliezen op en staan ze voor een crisis. Ze verliezen 50.000 roepies per acre. Door de afwezigheid van vriesruimtes, worden ze gedwongen hun producten voor een lage prijs te verkopen om van hun voorraad af te komen. 

1 RS = 0.0142 euro
bron: thehansindia.com
Publicatiedatum: