Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vanaf 1 april 2017

A1-formulier vereist bij transport in Frankrijk

In het kader van de minimumloonwetgeving in Frankrijk zal er op 1 april 2017 nog een extra document bij komen die chauffeurs in hun bezit moeten hebben. Het betreft een bewijs dat de werknemer ingedekt is wat betreft sociale verzekeringen: het zogenaamde A1-formulier. Dit moet voor elke chauffeur apart worden aangevraagd. Het kan zo'n 3 à 4 werkdagen duren voordat het formulier binnen is indien je geen account hebt op TWinternet van de Sociale Verzekeringsbank.

De chauffeur krijgt uiteindelijk het formulier binnen via Mijnoverheid.nl. Het exemplaar van het formulier moet na ontvangst meegenomen worden in de cabine van het voertuig. Daarbij is het van belang dat chauffeurs over een kopie beschikt indien Transport in Nood er als vertegenwoordiger om vraagt.

Is de chauffeur woonachtig in het buitenland? Dan moet de aanvraag worden gedaan bij de desbetreffende organisatie in dat land waar een A1-formulier wordt verstrekt. Transport in Nood beschikt niet over de middelen voor aanvraagprocedures in het buitenland.




Bron: Transport in Nood
Publicatiedatum: