Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Knoflookprijzen in China aanzienlijk lager

Er is in Jinxiang county (provincie Shandong) een duidelijke daling van de knoflookprijzen te zien. Een recent onderzoek toont aan dat, sinds het begin van 2017, de knoflookprijs op twee momenten is gedaald. De eerste keer was de daling het gevolg van het zogenoemde 'holiday effect'. Hierbij kopen afnemers opeens volgens de vraag en kunnen markttransacties niet volledig hervat worden. De tweede keer was toen een nieuwe knoflook op de markt kwam. 

De knoflookprijs was in 2016 voortdurend hoog. Gegevens laten zien dat het geoogste areaal van knoflook meer dan 313,333 hectares bedroeg en met 12,44% is toegenomen. Andere verwachtingen tonen dat in 2017 de beplantingen 378,663 hectares in beslag zullen nemen. Het areaal zou dan met 20,85% gegroeid zijn. Er is een grote oogst op komst. Volgens de huidige weersomstandigheden warmt de luchttemperatuur langzaam op. Dit is gunstig voor een goede groei. Als er geen extreme natuurrampen plaatsvinden, zal de oogst zeker groot zijn dit jaar. Door de daling van de knoflookexport, de uitbreiding van de knoflookbeplantingen, het feit dat voorraad knoflook bijna geen kopers kan vinden en vele andere factoren zal de knoflookprijs een tijd blijven dalen. 

Publicatiedatum: