Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Fred Rennen: "Mild voorjaarsweer ondersteunt goede vraag"

Costa Ricaanse meloenenseizoen goed gestart



Tholen - Bij Exsa Europe is het Costa Ricaanse meloenenseizoen goed van start gegaan. "Er is met name een goede vraag naar watermeloenen door de beperkte beschikbaarheid in de markt. Ook de vraag naar gele meloenen is goed. Het milde voorjaarsweer ondersteunt de goede vraag", vertelt Fred Rennen.



"Dit seizoen hebben we watermeloenen met pit van de variëteit Quetzali en zonder pit in de variëteiten Extazy, Ana, Joya en Maxima. Die laatste variëteit produceert ook grove meloenen die met name geschikt zijn voor de verwerking. Deze watermeloen kenmerkt zich door zeer stevig rood vruchtvlees en zeer goede smaak. Gele meloenen zullen we weer de variëteit Natal van Rijk Zwaan ontvangen", vertelt Fred.



Vorig jaar breidde Exsa Europe haar assortiment uit met Costa Ricaanse meloenen. De producent van druiven en citrus uit onder andere Zuid-Afrika en Egypte werkt hiervoor samen met lokale Costa Ricaanse telers, die watermeloenen en gele meloenen onder het Exsa-merk telen. Deze telers hebben ruim vijftien jaar ervaring in de meloenenteelt voor de Europese markt en produceren in de drie productiegebieden Orotina, Schiereiland Guanacaste en Playa Hermosa.



Alle meloenen worden geproduceerd onder de strenge voorwaarden van Rainforest Alliance. "Met het RFA-certificaat borgen we dat we de biodiversiteit wordt gestimuleerd, natuurlijke bronnen als water en bodem worden behouden en brengen we het gebruik van chemicaliën terug naar een absoluut minimum. Daarnaast borgt het certificaat de sociale verantwoordelijkheid voor de telers, arbeiders en hun families en de bescherming van lokale gemeenschappen doordat er onder meer geen of nauwelijks gewasbeschermingsmiddelen in het grondwater terecht komen", besluit Fred.



Voor meer informatie:
Fred Rennen
EXSA Europe B.V.
D'Oultremontweg 16c
5154 PD Elshout
Tel.: +31 88 735 0004
Fax: +31 88 735 0001
fred.rennen@exsaeurope.com
www.exsaeurope.com