Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Subsidie voor project ter nitraatbepaling in aardappelen

Het bestuur van het Duitse 'QS-Wissenschaftsfonds Obst, Gemüse und Kartoffeln' heeft besloten om een gepland onderzoek naar het bepalen van de nitraatwaarde in aardappelen en aardappelproducten financieel te steunen. Het project van de Georg-August-universiteit Göttingen zal financiële middelen ter hoogte van 30.000 euro van het fonds ontvangen.

In een testreeks met tien aardappelrassen wil men de bestaande methode bij het nemen en analyseren van monsters verder optimaliseren om in de toekomst de reproduceerbaarheid van de resultaten bij het aantonen van nitraat te vergroten.



Het 'QS-Wissenschaftsfonds Obst, Gemüse und Kartoffeln' werd in 2012 door de vennoten van de 'QS Fachgesellschaft Obst-Gemüse-Kartoffeln' opgericht. Het fonds dient uitsluitend voor zaken van algemeen nut, zoals de financiering van onderzoeksprojecten of het organiseren van wetenschappelijke manifestaties. Het fonds wordt gefinancierd uit de sancties die systeempartners bij overtredingen van de QS-eisen moeten betalen.
Publicatiedatum: