Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Definitieve oogstraming van SATI

Zuid-Afrikaanse druivenoogst 65,4 miljoen dozen

De South African Table Grape Industry (SATI) heeft zijn definitieve oogstraming voor het druivenseizoen 2016-2017 bekend gemaakt. De weersomstandigheden waren uitstekend dit seizoen wat geresulteerd heeft in een gezonde oogst van naar schatting 65,4 miljoen dozen. Dit is een goed resultaat met name gezien de droogte en hitte van vorig jaar.



"De druiven worden vollegronds geteeld. Vandaar dat het beter is om de productie van dit seizoen te vergelijken met het gemiddelde groeipercentage van 3,7% van de laatste vijf jaar. De oogst van dit jaar laat weliswaar geen grote stijging zien maar wel een herstel van het normale groeipatroon van de lokale druivensector," legt een woordvoerder van SATI uit.

"De omstandigheden waren uitstekend en de beste sinds lange tijd. Er viel nagenoeg geen regen tijdens de pluk. De dagtemperaturen waren hoog wat in combinatie met de koele nachten gezorgd heeft voor een goede kleuring van de rode en blauwe rassen. Daarnaast zijn de vruchtgrootte en het gewicht weer op het normale niveau en zijn ook de kwaliteit en smaak erg goed, iets waar Zuid-Afrikaanse druiven om bekend staan."

Het grootste gedeelte van de productie is al geplukt en geëxporteerd en naar verwachting zullen de volumes voor de rest van het seizoen op het normale niveau blijven. In de regio Noordelijke Provincie is de oogst al voltooid met een opbrengst van 5,5 miljoen dozen. In Oranjerivier, één van de grootste druiventeeltgebieden, bedroeg de oogst 20,5 miljoen dozen. In Olifantsrivier is het verpakken bijna klaar en de totale productie in deze regio wordt geraamd op 4 miljoen dozen. In Bergrivier zal de pluk nog enige weken in beslag nemen. De totale productie wordt hier geraamd op 14,9 miljoen dozen. In Hexrivier zijn de weersomstandigheden nog steeds prima. De productie in deze regio wordt geraamd op 20,5 miljoen dozen.


2016/17 Definitieve oogstraming uitgedrukt in dozen van 4,5 kilo (Miljoenen)
Klik hier voor een vergroting

"Zoals aangegeven in de tweede raming van 2 februari 2017 zijn de gunstige weersomstandigheden, normale vruchtontwikkeling en nieuwe, productieve rassen de belangrijkste aanjagers van de goede Zuid-Afrikaanse druivenoogst van dit seizoen.


Voor meer informatie:
Clayton Swart
SATI
Tel: +27 (0) 21 863 0366
Email: clayton@satgi.co.za

Publicatiedatum: