Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen snoeptomatensoep door hagel

Kromkommer levert tijdelijk geen tomatensoep met snoeptomaten. Oorzaak hiervan is de hagelschade vorig jaar bij leverancier Greenco. "Op het moment dat er geen waste is, maken wij ook geen soep", vertelt Kromkommer op hun blog. 



Normaal wordt de soep gemaakt van overgebleven snoeptomaten van Greenco. "Waarom deze lekkere tomaatjes overblijven? Omdat vraag en aanbod even niet op elkaar aansluiten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als er ineens veel snoeptomaatjes uit Spanje komen. Dan blijven de Nederlandse tomaatjes soms liggen. Maar ook een piek in de productie als het ineens warm is kan voor overschotten zorgen", schrijft Kromkommer op de blog. 

Vorig jaar was er echter veel minder overschot. "Dit heeft onder andere te maken met de enorme hagelbuien die in het voorjaar van 2016 ons land aan deden en een deel van de kassen vernield hebben. Daardoor konden wij ook minder soep maken. Wij maken onze soepen van groente die anders verspild zouden worden. Op het moment dat er geen waste is, maken wij ook geen soep (best logisch toch?)." Of er dit jaar weer snoeptomatensoep gemaakt wordt, is nog niet duidelijk. "In mei barst het Nederlandse tomatenseizoen los. Mochten er overschotten ontstaan, dan gaan we weer soep maken", besluit Kromkommer. Er is wel andere tomatensoep beschikbaar.


Publicatiedatum: