Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Sterke vraag naar aardbeien maar kleine aanvoer"

"In Spanje is de aardbeienproductie momenteel 25% kleiner dan vorig seizoen. De prijzen zijn echter beter wat de lagere productie compenseert en ook de vraag is sterk," vertelt Cristóbal Monteagudo van TC Fruits.


Monteagudo vertelt dat de kwaliteit van het fruit goed is ondanks dat de sector twee weken geleden werd getroffen door hevige regenval. Het aantal zonuren is gestegen wat gunstig is voor de kwaliteit van de aardbeien.

De Spaanse producent heeft zijn aardbeienareaal dit jaar uitgebreid met drie extra hectare in Huelva. Daarnaast heeft TC Fruits een areaal van 95 hectare met zo'n 5,5 miljoen planten, veelal van het ras Fortuna. "We hebben geëxperimenteerd met rassen en zijn van mening dat Fortuna de meest constante kwaliteit en productiviteit biedt. Daarnaast sluit dit ras het beste aan bij ons productiegebied en onze kwaliteitscriteria," vervolgt Monetagudo.

Het bedrijf is ook gestart met de teelt van blauwe bessen, waarvan de eerste bescheiden volumes pas half april verwacht worden.




De zachtfruitsector in Huelva werkt aan verdere diversifiëring. Monteagudo vertelt dat zijn bedrijf de aardbeienproductie wil blijven uitbreiden maar daarnaast ook door wil gaan met de teelt van blauwe bessen. Een overvloedige aanvoer is niet goed voor de sector. Hij meent dat er momenteel een goed evenwicht tussen vraag en aanbod is met goede winstmarges voor producenten.

Spanje is de grootste markt voor de aardbeien van TC Fruits maar het bedrijf exporteert ook naar het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Polen.

Vlotte afzet en goede prijzen voor kiwi's
Momenteel zit het Spaanse bedrijf midden in het binnenlandse kiwiseizoen. TC Fruits levert echter jaarrond kiwi's die het importeert uit landen zoals Chili. "Er zijn dit jaar kleinere volumes kiwi's op de markt dus de afzet verloopt vlot en de prijzen zijn gestegen, vooral voor de grote maten," aldus Monteagudo.



Voor meer informatie:
Cristóbal Monteagudo
TC Fruits
T: (+34) 902 006 975
M: (+34) 671824703
cristobal@tcfruits.com
www.tcfruits.com 

Publicatiedatum: