Donato Parlapiano op Fruit Logistica in Berlijn
Het bedrijf begon met de teelt van graan en groenten en agrarische dienstverlening maar is inmiddels omgeschakeld naar de fruitteelt.
Foto uit de jaren vijftig: Donato's vader op de tractor voor de dorsmachine met daarachter Donato en zijn grootvader.
Oogst in 1984
De familie Parlapiano is niet alleen gespecialiseerd in de kiwiteelt maar ook in het bewaren en verpakken van het fruit. De kiwi's van Azienda Agricola Parlapiano zijn op groothandelsmarkten in zowel Italiƫ als het buitenland bekend.
Door de milieuvriendelijke teeltwijze is de kwaliteit van de groene Hayward en golden Soreli kiwi's van Parlapiano sterk verbeterd. De kiwi's danken hun smaak en houdbaarheid aan het milde klimaat en de vruchtbare bodem in de provincie Latina. Daarnaast is het fruit Codex en Demeter gecertificeerd. Dankzij dertig jaar ervaring kan het bedrijf alle gewenste verpakkingen leveren, inclusief flow-verpakking. De jaarlijkse productie bedraagt ongeveer 100 ton maar zal de komende jaren verdrievoudigen omdat nieuwe aanplant productief wordt (in totaal 10 hectare).
Nieuwe kiwiplantage
"We oogsten in november wanneer de kiwi's perfect gerijpt zijn. De organoleptische eigenschappen van het fruit zijn dan beter dan die van kiwi's uit andere productiegebieden. De weersomstandigheden en bodemkwaliteit in Cisterna di Latina zijn uniek dankzij de mineralen die in de vulkanische grond," vertelt Donato Parlapiano.
'Padado, kiwi bio da bere' sap
"De bewerkte producten zijn betrekkelijk nieuw maar gezien de goede vraag zal deze bedrijfstak snel groeien."
Contacts:
Azienda Agricola Biodinamica
Parlapiano Donato
Via Casalini, 5 - Borgo Flora
04012 Cisterna di Latina
Tel.: (+39) 06 9608354
Fax: (+39) 06 9608687
Mob. (+39) 3386580018
Email: padado@inwind.it - info@parlapiano.it
Web: www.parlapiano.it - www.padado.it