Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mukimono: patronen snijden in groenten en fruit

Groenten en fruit snijden is een waardevolle vaardigheid, maar Japan heeft het veranderd in een vorm van kunst. De praktijk, die bekend staat als mukimono, legt de nadruk op het artistieke aspect van het snijden van groenten en fruit. Kunstenaars snijden ingewikkelde vormen in verscheidene fruitsoorten of het nu appelen, broccoli of zelfs watermeloenen zijn. 



Mukimono is nog maar pas een fenomeen op Instagram geworden, voornamelijk dankzij de kunstenaar Gaku. De kunstuiting bestaat al duizenden jaren, maar is tot de Edo periode van 1603 tot 1867 niet populair geweest. Sommige mensen die naar de prachtige ontwerpen kijken, worden geïnspireerd en willen het zelf uitproberen. Ze moeten wel weten dat er gespecialiseerde messen voor nodig zijn. 



De mukimono groenten en fruit worden vaak gebruikt ter garnering. Het doel van mukimono groenten en fruit is om de aantrekkelijkheid van een gerecht te verbeteren, maar ze zijn ook nog goed eetbaar als ze juist bereid worden. 

bron: huffingtonpost.com
Publicatiedatum: