Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Staking Spaanse havens: importeurs zoeken alternatieve routes

Sinds de eerste stakingen van stuwadoors in de Spaanse havens werd aangekondigd, loopt het laden en lossen vertragingen op. Dat resulteert in vertragingen van importgroenten en -fruit, maar ook tot hogere kosten voor de importeurs. Die worden geconfronteerd met een rekening voor de opslag van de producten in de haven.

Hoewel eerst werd gedacht dat het een geïsoleerd probleem was, lijkt de situatie nu langer te gaan duren dan verwacht. Als gevolg daarvan kijken Spaanse importeurs naar alternatieve routes waarbij de Spaanse havens vermeden worden. Onder andere Rotterdam wordt genoemd. Uitwijken naar andere havens brengt extra kosten met zich mee voor de importeurs.

De situatie is gespannen. Het is onzeker of alle orders geleverd kunnen worden en tegen welke kosten. "We hebben een groot probleem. We hebben al een product verkocht dat we niet kunnen leveren," vertelt een Spaanse importeur van fruit uit Latijns-Amerika en Zuid-Afrika. "Tot op heden hebben we nog geen oplossing gevonden voor de korte termijn, behalve uitwijken naar andere Europese havens in Nederland of België. Ook kunnen we rekening houden met de extra kosten om er zeker van te zijn dat we kunnen leveren aan onze klanten."

Publicatiedatum: